martes, 5 de noviembre de 2013

Eines de creació multimèdia

 En aquesta entrada analitzarem diverses eines de creació multimèdia que podem utilitzar a les classes o a la nostra vida quotidiana, més enllà de les que ja coneixíem. Primer faré un llistat de eines interessant, explicant breument perquè serveixen.

 VÍDEO
  • Windows Screener: és una altra eina de screencast per Twitter que li permet gravar fàcilment la pantalla i compartir-ho amb els teus seguidors. Aquest vídeo es pot publicar tant a Twitter com a Youtube.
  • VirtualDub: és un programa gratuït i potent per a l'edició de vídeo per Windows, aquest té característiques sorprenents com a capacitat de compressió, divisió de vídeo i possibilitat d'afegir pistes de vídeo.
  • Avidemux: és un editor de vídeo gratuït, dissenyat per a tasques d'edició de vídeo simples, com tallar, filtrar, codificar, etc. Admet diversos tipus d'arxiu, incloent AVI, arxius MPEG compatibles amb DVD, MP4 i ASF, utilitzant una varietat de còdexs.
  • Blender: és un programa gratuït de codi obert per a la creació de contingut 3D el qual és compatible amb tots els sistemes operatius més importants.
CONTES I CÒMICS
  • Pixton: és una eina gratuïta que permet treballar el còmic com a eina didàctica a l'aula, especialment en Educació Primària o primers nivells de Secundària.
  • ZooBurst: és una eina per crear contes digitals amb pop-ups en 3D. Els teus alumnes, de qualsevol edat, poden escollir personatges i imatges en 3D que es troben en la base de dades amb més de 10.000 fotos i materials gratuïts.
  • Generador de contes de GenMàgic: Permet crear fitxes amb escenaris i personatges amb la finalitat després de redactar contes o fer descripcions.
  • Comicjuice: Senzill generador de còmics que funciona mitjançant el sistema de pujar imatges a l'aplicació, organitzar-les en panells i afegir-los entrepans de text. Per poder guardar i publicar els còmics cal registrar-se i el registre és gratuït

MAPES CONCEPTUALS I MENTALS
  •  Mindomo: és un generador molt versàtil amb el qual és possible desenvolupar una gran varietat de tipus de mapes conceptuals. Per poder guardar els resultats en l'ordinador cal registrar-se.
  • Bubbl.us és una aplicació online amb la qual es poden crear mapes mentals de forma gratuïta per després imprimir-los o inserir-los en una web.
  • Thinkature: ofereix un espai col·laboratiu de treball molt flexible que permet recollir idees en targetes, separar-les mitjançant colors, connectar-les entre si, dibuixar diagrames o pujar imatges de l'ordinador o de la web.
 Després d'haver vist algunes eines de creació multimèdia, n'he seleccionat dues que m'han cridat l'atenció i que he trobat interessants. A continuació, faré una anàlisi un poc més en profunditat.
Nom del software: Kerpoof
URL: http://www.kerpoof.com/
Format d'execució: web
Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: Es pot publicar a la mateixa web o descarregar-ho per poder-ho tenir a l'ordenador.
Descripció de les prestacions: és una aplicació adquirida per Disney, que està totalment amb anglès, i permet realitzar diferents creacions: fer un dibuix, dissenyar una postal, fer una pel·lícula o dissenyar un conte. És una eina pensada especialment per els alumnes de Primària. L'aplicació conta amb múltiples aventatges: el disseny és molt atractiu, maneig intuïtiu de l'aplicació, edició ràpida i senzilla, a més hi ha un espai especial per els professors amb unitats didàctiques dissenyades per dur a l'aula. Permet desenvolupar la creativitat, a més la podem utilitzar a classes de llengua perquè creïn contes, per tant, també permet desenvolupar la redacció.

Nom del software: Mind42
URL: http://mind42.com/
Format d'execució: web
Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: es publica a la mateixa web, tant de forma privada com pública, però els mapes realitzats es poden exportar a freemind, mindjet, RTF, PDF, PNG o JPEG 
Descripció de les prestacions: és un servei web on es poden crear mapes mentals o diagrames de forma col·laborativa amb diferents icones per representar millor les nostres idees. L'usuari s'ha de registrar a la web i triar un color que l'identifiqui, ja que es poden fer mapes amb col·laboració, per saber que és el que posa cada un, després ja pot començar a editar mapes. Permet afegir notes, imatges externes i enllaços a altres webs. És una eina que ajuda a desenvolupar les nostres capacitats i potenciar la nostra creativitat. A més permet utilitzar el Google Talk per comunicar-se amb els altres col·laboradors del mapa mental. És una eina que poden emprar tant professor com alumnes. Nosaltres podrem presentar a classe mapes conceptuals més elaborats i interactius. Per altre banda, els alumnes també ho podran utilitzar per crear-se mapes conceptuals d'una manera més divertida, fent així que no ho vegin com una tasca avorrida.

Cada un dels companys de classe també va cercar les seves eines de creació multimèdia, així doncs, vam fer una posada en comú i cada un dels companys va explicar quines dues eines havia analitzat. Algunes d'aquestes eines van ser les següents:
  • Chogger: permet crear còmics i publicar-los a la xarxa online a l'instant, i tot sense necessitat de realitzar cap registre, podent gaudir del servei de forma directa.
  • Alice: es tracta d'un software per fer animacions en 3D.
  • Go animate: aplicació per fer vídeos amb animacions i fins i tot, històries animades.
  • Classtools: permet crear jocs educatius, activitats i diagrames en un Flaix. Els jocs es poden allotjar en el seu propi blog, lloc web o intranet.
  • Animoto: és una aplicació web que produeix vídeos de qualitat professional de les seves imatges i música.
  • Sony Vegas: és una aplicació que ens permet l'edició de vídeos.
  • Story Jumper: és creador de contes
  • Easel.ly: és una eina per a la creació d'infografies espectaculars des de zero o usant algunes fantàstiques plantilles. Per tant, va molt bé per fer esquemes.
  • Pixton: és un creador de còmics en línia amb una secció d'educació, permetent la creació d'entorns segurs per compartir.
  • Mindomo: eina per fer mapes conceptuals de manera visual i compartir-los
  • Lino: permet crear taulers d'anuncis en línia i, mitjançant la creació d'un grup, es converteix en una eina molt útil per als estudiants a col·laborar
Les que més em van cridar l'atenció són Chogger, que permet fer còmics de manera online, ja que trob que per desenvolupar les capacitats dels alumnes és molt interessant, al igual que per poder tractar els còmics d'una altre manera, molt més interactiva. A una de les assignatures on més ho podríem fer servir és a la classe de llengua.
A més una altre que m'ha cridat l'atenció és el Lino, ja que es podria crear un grup entre professors i alumnes o professors-pares, per poder tenir una comunicació més directe i constant.
Ha estat molt interessant que molts pocs companys han coincidit en l'elecció de les eines multimèdia, per tant, quan hem fet la posada en comú hem descobert moltes més eines que si tots haguéssim escollit les mateixes.

Per tant, crec que aquesta pràctica ens ha servit molt, ja que ens ha permès descobrir pàgines web que mai havíem vist. Hem descobert recursos i eines que podrem utilitzar a classe, a més utilitzant les noves tecnologies. Per tant, els nins es divertiran molt més si els presentam recursos interactius. En conclusió, crec que és una pràctica molt útil per nosaltres.

Mar Bergas.
Animoto.com es una aplicación web que produce vídeos de calidad profesional de sus imágenes y música. - See more at: http://www.eduardoarea.blogspot.com.es/2012/10/300-herramientas-y-recursos-gratuitos.html#sthash.029K3NsG.dpuf
Animoto.com es una aplicación web que produce vídeos de calidad profesional de sus imágenes y música. - See more at: http://www.eduardoarea.blogspot.com.es/2012/10/300-herramientas-y-recursos-gratuitos.html#sthash.029K3NsG.dpuf
Animoto.com es una aplicación web que produce vídeos de calidad profesional de sus imágenes y música. - See more at: http://www.eduardoarea.blogspot.com.es/2012/10/300-herramientas-y-recursos-gratuitos.html#sthash.029K3NsG.dpuf

No hay comentarios:

Publicar un comentario